A partir de l'antropocè, les ciutats deixen de dependre de recursos locals o regionals. El seu metabolisme depèn d’una xarxa complexa i global de productors localitzats en llocs remots units a les cadenes de productes bàsics. En aquest context, inclús les ciutats més verdes poden tenir una gran impremta ecològica escampada arreu del món. Amb la finalitat de mitigar el canvi climàtic, ja no és suficient disminuir la contaminació, hem d’entendre i redissenyar el nexe rural-urbà de manera global. Com podem construir ciutats resilients al clima de manera local, tenint en compte la interdependència global? Com podem cooperar a nivell metropolità o regional per crear un metabolisme urbà més resilient? Com podem involucrà al ciutadà, promoure l’economia circular, la justícia social i l’accés universal a les necessitats humanes bàsiques?
Us convidem a participar a la conferència amb Peter Newman, catedràtic de sostenibilitat a la Universitat John Curtin i autor de referència per l'àrea de Transport del Grup Intergovernamental d'experts en Canvi Climàtic. Aquesta conferència inaugura el cicle "Fem Front al Canvi Climàtic", que forma part del programa Re-City.
Modera l'acte el Dr. Lorenzo Chelleri, director del màster internacional "City Resilience Design and Management", investigador sènior de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) i càtedra a la Urban Resilience Research Network (URnet). També forma part del grup de l'ONU per la creació del International Urban Resilience Institut (UN URI).
La conferència compte amb servei de traducció simultània anglès-català.