L’habitatge s’ha convertit en una de les principals preocupacions per a moltes llars a Catalunya. Els preus de compra i de lloguer fan molt difícil l’accés a la casa i els seus costos graven de manera acusada les economies domèstiques. D’això se’n deriven pesants conseqüències: les situacions d’infrahabitatge, les dificultats per a l’emancipació dels joves, la xacra dels desnonaments, l’increment de l’endeutament familiar i la retracció del consum.
Aquesta situació suposa un repte per als governs locals que han de fer front de manera quotidiana a les dificultats de la seva població envers les problemàtiques esmentades. Quines polítiques es poden impulsar des del món local per promoure l’habitatge assequible? Quines limitacions s’afronten?
En aquesta segona sessió, comptarem amb la participació de la presidenta de l'Observatori Metropolità de l'Habitatge de Barcelona, Carme Trilla, de l'investigador del Centre d'Estudis Demogràfics, Juan Antonio Módenes, i del director general Amat immobiliària, Guifré Homedes. La presentació de la sessió i la moderació del debat anirà a càrrec de l'advocada Dolors Clavell.
La transformació de la ciutat és un cicle de debats organitzat per la Fundació Catalunya Europa juntament amb la Fundació La Caixa i el Club de Roma a Barcelona, amb el suport de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, la Diputació de Barcelona, l'Ajuntament de Barcelona, l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i l'Ajuntament de Sant Boi; i amb la col·laboració de Barcelona Global i el Pla Estratègic Metropolità de Barcelona.
"Els reptes locals en matèria d’habitatge des del punt de vista del mercat i les necessitat de la població" és la segona de les 4 taules rodones que es celebraran en el marc de les "Jornades Municipalistes", que també inclouen les següents sessions
- 5 de maig: Polítiques municipals d'habitatge: àrees estratègiques, sòl i plans locals.
- 19 de maig: Nous instruments en matèria de recursos, operadors i normativa
- 26 de maig: La rehabilitació urbana i els Fons Europeus
Nota: Les dades aportades a través de formularis d'inscripció a la nostra newsletter, inscripció a esdeveniments i descàrregues de documents i que hagin comptat amb el seu consentiment en la recollida, s'incorporaran pel seu tractament a un fitxer de Mailchimp que gestiona la Fundació Privada Catalunya Europa - CIF G64693914. Adreça Postal. C/Sant Eusebi 48-50. Baixos. Local 3 08006 Barcelona. Tel. 932388932 e-mail: info@catalunyaeuropa.net amb la finalitat de gestionar la informació o el servei sol·licitat, així com per informar-lo dels nostres projectes, publicacions i esdeveniments, a través de la nostra newsletter. Pot exercir els seus drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició, així com els continguts en el Capítol III del Reglament General de protecció de Dades (UE 2016/679) a l'adreça Fundació Catalunya Europa. C/Sant Eusebi 48-50. Baixos. Local 3. 08006 Barcelona o a la direcció de correu info@catalunyaeuropa.net prèvia acreditació de la seva identitat.