El consum global de recursos, i molt especialment els recursos energètics fòssils, no ha deixat de créixer els darrers dos segles amb un augment exponencial durant les darreres dècades. Els límits del planeta i l’imperatiu ètic de vetllar pels nostres recursos i els de les properes generacions reclamen un gir radical en els models de producció i consum lineals dins de la lògica de produir-usar-llençar i els consums creixents d’energia per mantenir aquest sistema.
L’economia circular focalitza en models de negoci i tecnologia que mantenen la funcionalitat dels recursos i aquests s’integren en cicles productius circulars sense generar residus inservibles. D’aquesta manera, imitant els sistemes naturals, tot material o producte que queda sense ús es converteix en el recurs del següent sistema i només s’usen materials que permeten aquesta circularitat. Aquests sistemes funcionen en base a energies renovables. Quines limitacions representen actualment els sistemes circulars? Es poden tancar tots els cicles productius de sistemes antropogènics?
En aquesta ocasió la ponent convidada serà Sladjana Mijatovic, mànager en sostenibilitat i economia circular a BPD (Àmsterdam). És llicenciada en arquitectura per la Universitat d'Àmsterdam i màster en Disseny Urbà i Planificació d'Espais Urbans per la Universitat Tecnològica de Delft.
Modera la conferència Humberto Llavador, professor d’economia a la Universitat Pompeu Fabra.
La conferència serà en anglès i hi haurà traducció simultània al català.
|
Fundació Catalunya Europa |
Gratuïta |
Saló de Cent, Ajuntament de Barcelona, Barcelona |